با همهگیر شدن ویروس جدید کرونا، داوطلبان همکاری تنگاتنگی با دولتهای، گروههای اجتماعی، بخش بهداشت و صنعت و غیره دارند تا به این بحران با رویکرد متمرکز چند بخشی، عادلانه و حقوقبشری واکنش نشان دهند.
واحد داوطلبان سازمان ملل از داوطلب (متخصصان ماهر) دعوت کرده است. در تلاشهای خود برای کاهش اثرات اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی این بحران و حفاظت از پیشرفتهای انجامشده در راستای دستیابی به اهداف توسعه پایدار اقدام مقتضی را انجام دهند.
داوطلبان میتوانند زمانی که محدودیتهای مسافرتی/ حضور در سطح جامعه برداشته میشوند، مستقر شوند و شروع به فعایت نمایند.
فراخوان همکاری داوطلبانه
اگر شما هم در هر یک از زمینههای زیر مهارت و تجربه لازم را دارید، واحد داوطلبان سازمان ملل شما را تشویق میکند تا (با به روز کردن پروفایل خود) در سامانه خود و با وارد کردن کلید واژه “کوید-۱۹” اعلام آمادگی نمایید:
- سیستمهای بهداشتی (بهداشت عمومی ، آمار بهداشتی)
- زنجیره تامین سلامت (داروسازان، تجهیزات)
- پزشکی (افسران پزشکی، پزشکان، پرستاران، تکنسینهای آزمایشگاه)
- مدیریت پسماند پزشکی
- شستوشو (با تمرکز بر بهداشت)
- نظارت
- پشتیبانی روانپزشکی (مشاوره)
- لجستیک
- تدارکات
- مدیریت و هماهنگی اضطراری
- ارزیابی اجتماعی – اقتصادی – بهداشتی
- خشونتهای مبتنی بر جنسیتی
- جامعه شناسان
- ارتباطات (ارتباطات برای توسعه، ارتباطات در شرایط اضطراری)
- مدیریت اطلاعات/ تجزیه و تحلیل دادهها
- نظارت بر ارزیابی (به طور ایدهآل مربوط به وضعیت سلامتی و یا شرایط اضطراری) و گزارش دهی
- حفاظت از کودکان
- معیشت
- توسعه اقتصادی
این زمان برای احتیاط است، نه وحشت. علم، ننگ نیست. حقایق، ترس ندارند. حتی با وجود این که این وضعیت به عنوان یک بیماری همهگیر طبقهبندی شدهاست، ما میتوانیم آن را کنترل کنیم. ما میتوانیم انتقال را آهسته کنیم، از گسترش بیشتر آن جلوگیری کرده و زندگی مردم را نجات دهیم. اما این اقدام، اقدام بیسابقه فردی، ملی و بینالمللی خواهد بود. کرونا دشمن مشترک ما است. ما باید علیه این ویروس اعلام جنگ کنیم. این بدان معنی است که کشورها مسئولیت آمادهسازی، گام برداشتن و افزایش مقیاس را دارند. همه ما نیز مسئولیت داریم که از توصیههای پزشکی پیروی کنیم و گامهای علمی و عملی که توسط مقامات بهداشتی توصیه میشود را پیروی کنیم.
– دبیر کل سازمان ملل، آنتونیو گوترس